Zaručená cesta do pekel – bílé jedy

Určitě jste už o některých z nich zaručeně slyšeli. Jen málo z vás však zná jejich pravou tvář a ví, proč jsou vůbec lidskému tělu tak nebezpečné. Bílé jedy jsou zaručenou vstupenkou do pekelného hvozdu. Po několikaleté konzumaci těchto potravin se začnou ozývat civilizační choroby, které připisujeme náhodě, genetice nebo dokonce stáří. Jediným východiskem je přestat tyto jedy požívat a hledat alternativní zdroje energie. Nebo je zde ještě jedna cesta a tou se vypravuje drtivá většina populace, skrze tabletky, operace a lékařské rady. Značná část lidí se spokojí se stavem – neléčitelným – na nejrůznějších prášcích, ovšem stále více se setkáváme s lidmi, kteří hledají cestu k plnému vyléčení, což moderní medicína nenabízí. Raději nám předepisují medikamenty, na kterých si vytvoříme závislost, a následně se bez nich náš organismus neobejde.

Mouka

Ano, právě mouka si drží prvenství mezi všemi bílými jedy vůbec. Jde o obrovskou oblast, která zasahuje do lidských životů. Doslova by se dalo říci, že pečivem a dalšími výrobky z mouky začínáme svůj den. Ve své podstatě jde o potravinu, která vykazuje největší schopnost zahleňovat lidský organismus. Pokud se na toto zrno podíváme z pohledu enzymů, tak už po několika hodinách namáčení se dá v této potravině probudit život. V takové naklíčené podobě se dá pšenice a další obiloviny považovat za relativně vhodný zdroj energie. Toto probuzení je však velmi důležité a k němu bohužel v peci nedochází. Naopak se vše živé promění v mrtvou hmotu. Nejhorší je rozemleté obilí, které se nazývá celozrnné. Zde nehledejme takřka nic prospěšného a to dobré, co zde zůstalo, nevyváží to škodlivé. Nejškodlivějším produktem je mouka bílá, kde jsou ještě obalové části zrna. Nadále se v těchto pekárenských produktech nachází lepek, který zatěžuje celý náš trávicí systém od pankreatu až po střeva. Lepek je důvodem a příčinou mnoha nemocí a každý rozumný člověk ho ze svého jídelníčku úplně odstraní a zaměří se raději na bezlepkovou variantu probuzenou naklíčením – pohanka, proso, jáhly nebo celozrnná rýže. Pokud vám nestačí ani tyto důvody proč ze svého jídelníčku odstranit mouku, určitě by vás měl zajímat vysoký podíl cukru, soli a kvasnic v pekárenských pamlscích. Obraťte se k pečivu zády a bude vám lépe.

Podobné články...

Napsat komentář