Recept: domácí proteinové tyčinky

Rate this post

Protein po cvičení je doporučován snad všemi trenéry. Někdo ho doplňuje proteinovým nápojem, jiný volí proteinové tyčinky, další jen ty suplementy, které jsou čistě veganské. Dnešní článek se však zaměří na výrobu domácích proteinových tyčinek.

Proč si vlastně vyrobit proteinovou tyčinku doma a nezvolit pohodlnější cestu, tedy nákup z obchodu? V první řadě je to cena. Je zcela logické, že tyčinky vyrobené doma budou méně finančně náročné, než ty z obchodu. Druhým důvodem jsou přidané látky. Je totiž potřebné si dát pozor na různé přísady, které bývají často do tyčinek přidány jako nezdravé cukry, tuky, či přidaná barviva, konzervanty a chemikálie. Proto vyzkoušejte domácí.

Domácí proteinové tyčinky

Na domácí proteinové tyčinky budete potřebovat:
  • ½ hrnu proteinu (čokoládový, vanilkový, cookies)
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek mléka (může být i rostlinné)
  • ¼ hrnku kokosové mouky
  • 1 hrst ořechů, nebo semínek (lískové, slunečnicové, pekanové a jiné)
  • 1 hrst goji, nebo rozinek
  • další ingredience dle vaší volby – kokos, kakao, skořice
  • 100 g čokolády s vysokým procentem kakaa
Postup:

V první řadě rozmixujeme ovesné vločky. K rozmixovaným vločkám přidáme ořechy, mouku, mléko, protein a vámi zvolenou ingredienci a znovu mixujeme. Z výsledné směsi by mělo jít dobře tvarovat, neměla by být moc tekutá, nebo se rozpadat. Pokud ano, přidejte mouku, nebo mléko. Směs přendejte do mísy a vmíchejte goji, vytvarujte tyčinky, nebo kuličky a dejte na pár minut do mrazáku. Mezitím rozpusťte ve vodní lázni čokoládu. Tyčinky, nebo kuličky vyjměte z mrazáku a polijte rozpuštěnou čokoládou. Hotové tyčinky dáme na půl hodiny do mrazáku. Po uplynutí doby jsou připravené ke konzumaci.

Dobrou chuť!

Podobné články...

Napsat komentář